Zapachy w kuchni

Zapachy w kuchni

Zapach jest wszechobecny - każdy z nas pachnie w unikatowy sposób, przedmioty, które nas otaczają posiadają różny zapach. Nieprzyjemne zapachy informują nas o zachodzeniu procesów psucia się pożywienia.

Kiedy: 26/04/2018
12:00 - 12:30 | 12:45 - 13:15 | 13:30 - 14:00
Gdzie: Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu Wydział Chemii ul. Umultowska 89b 61-614 Poznań Sala 4.29
Kategoria wiekowa: Dla nastolatków
Dziedzina: chemia
Brak wolnych miejsc
Podziel się:

Opis wydarzenia

Zapach jest wszechobecny – każdy z nas pachnie w unikatowy sposób, przedmioty, które nas otaczają posiadają różny zapach. Nieprzyjemne zapachy informują nas o zachodzeniu procesów psucia się pożywienia. Tematem przewodnim warsztatów będą zapachy spotykane w naszej kuchni. Pokazany będzie e-nos służący do oceny jakości pożywienia.

 

POTWIERDZENIE REJESTRACJI NA WYDARZENIA:

POTWIERDZENIE PIERWSZE – 23.03

POTWIERDZENIE DRUGIE – 28.03

WYDARZENIA BEZ REJESTRACJI

godz. 9:30 – 13:00 Lody mrożone ciekłym azotem (Hol przy auli 2.64)
godz. 11:15 (po wykładzie) – 12:00 Pokaz wykorzystania i sterowania dronami w celu identyfikacji zanieczyszczeń powietrza niebezpiecznych dla zdrowia (aldehydy, benzopireny) oraz ich monitorowania (parking przed budynkiem)
godz. 14:00-15:00 Pokaz efektownych, pirotechnicznych doświadczeń chemicznych przygotowany przez studentów z Naukowego Koła Chemików Wydziału Chemii UAM (parking przed budynkiem)

Koordynator: prof. UAM dr hab. Marcin Frankowski
E-mail: marcin.frankowski@amu.edu.pl

 

organizator:
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
prowadzący:

Wydarzenia

Data: 2018-04-26 Godzina: 12:00 - 12:30
Data: 2018-04-26 Godzina: 12:45 - 13:15
Data: 2018-04-26 Godzina: 13:30 - 14:00