Soja – roślina, która żywi świat

Soja – roślina, która żywi świat

Historia, pochodzenie i obszary uprawy soi. Znaczenie gospodarcze i charakterystyka gatunku, który nabiera istotnego znaczenia w uprawie na terenie Polski. Możliwości wykorzystania nasion soi w przemyśle spożywczym i paszowym.

Kiedy: 24/04/2018
10:00 - 10:30
Gdzie: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Budynek Biocentrum ul. Dojazd 11, Sala B
Kategoria wiekowa: Dla nastolatków
Typ imprezy: Wykłady
Dziedzina: nauki rolnicze
Limit miejsc: 160 osób
Podziel się:

Opis wydarzenia

Historia, pochodzenie i obszary uprawy soi. Znaczenie gospodarcze i charakterystyka gatunku, który nabiera istotnego znaczenia w uprawie na terenie Polski. Możliwości wykorzystania nasion soi w przemyśle spożywczym i paszowym.

organizator:
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
prowadzący:

zarejestruj się na to wydarzenie

*Pola obowiązkowe