Smakują, pachną, leczą – rośliny w kuchni śródziemnomorskich krain

Smakują, pachną, leczą – rośliny w kuchni śródziemnomorskich krain

Jakie rośliny są źródłem produktów kuchni śródziemnomorskiej? Czy to co zjadamy, ma wpływ na zdrowie?

Kiedy: 25/04/2018
10:00 - 11:30
Gdzie: Ogród Botaniczny UAM, ul. Dąbrowskiego 165, 60-594 Poznań, szklarnie
Kategoria wiekowa: Dla nastolatków
Brak wolnych miejsc
Podziel się:

Opis wydarzenia

Jakie rośliny są źródłem produktów kuchni śródziemnomorskiej? Czy to co zjadamy, ma wpływ na zdrowie? Warsztaty w szklarni przedstawią świat śródziemnomorskiej przyrody, zachęcą do kulinarnych eksperymentów, podejmą temat nomenklatury botanicznej.

 

Koordynator: Joanna Markiewicz
E-mail: jmark@amu.edu.pl

 

Wydarzenia

Data: 2018-04-25 Godzina: 10:00 - 11:30