Podano do stołu – ciekawostki z życia owoców morza i skorupiaków

Podano do stołu – ciekawostki z życia owoców morza i skorupiaków

Skorupiaki to grupa stawonogów charakteryzująca się niezwykłym zróżnicowaniem morfologicznym i bogactwem gatunkowym.

Kiedy: 26 kwietnia 2017
09:00-10:30
10:30-12:00
12:00-13:30
13:30-15:00
BRAK MIEJSC
Gdzie: Collegium Biologicum
ul. Umultowska 89, Kampus Morasko
Sala Z1
Kategoria wiekowa: Dla nastolatków
Brak wolnych miejsc
Podziel się:

Opis wydarzenia

Skorupiaki to grupa stawonogów charakteryzująca się niezwykłym zróżnicowaniem morfologicznym i bogactwem gatunkowym. Zwierzęta te związane są głównie ze środowiskiem wodnym. Najmniejsze z nich osiągają ułamki milimetrów tworząc zooplankton, podczas gdy rekordziści mierzą pół metra i ważą kilka kilogramów. Uczestnicy warsztatów będą mogli obserwować między innymi żywe krewetki, kiełże czy też oczliki. Spojrzą oko w oko prawdziwej stonodze i odkryją tajemnicę krabów.

Prowadzący: Zakład Morfologii Zwierząt IBŚ & Wydziałowa Pracownia Technik Biologii Molekularnej WB UAM

Wiek: 13+

UWAGA! REJESTRACJA ZAKOŃCZONA – BRAK WOLNYCH MIEJSC!