NIE TAKI GLUTEN STRASZNY JAK GO MALUJĄ

NIE TAKI GLUTEN STRASZNY JAK GO MALUJĄ

Czym jest gluten, jaki ma wpływ na strukturę ciasta i czy moda na bycie „gluten-free” ma sens? ...

Kiedy: 26/04/2018
10:00 - 12:00 | 12:30 - 14:30
Gdzie: Wydział Biologii UAM, Kampus Morasko, ul. Umultowska 89, Sala F2
Brak wolnych miejsc
Podziel się:

Opis wydarzenia

Czym jest gluten, jaki ma wpływ na strukturę ciasta i czy moda na bycie „gluten-free” ma sens? Uczestnicy warsztatów znajdą odpowiedzi na te pytania, a także będą mogli własnoręcznie przeprowadzić eksperymenty z udziałem glutenu i wyrobić ciasto z mąk o różnej jego zawartości, aby przekonać się o niezwykle ważnej funkcji tego białka. Warsztat skierowany do wszystkich zainteresowanych tematyką glutenu w diecie, a szczególnie do entuzjastów pieczenia!

*Sekcja Medycyny Regeneracyjnej i Badań nad Nowotworami KNP WB

Koordynator: dr hab. Bożena Sikora
E-mail: boszka@amu.edu.pl

Wydarzenia

Data: 2018-04-26 Godzina: 10:00 - 12:00
Data: 2018-04-26 Godzina: 12:30 - 14:30