Opis wydarzenia
Pokaz wykorzystania narzędzi kuchni molekularnej, szybka produkcja dań połączona z degustacją. Wykorzystanie ciekłego azotu, suchego lodu, podtlenku azotu oraz takich technik, jak żelowanie i piankowanie pozwoli na stworzenie kilku wyśmienitych, degustacyjnych dań.
POTWIERDZENIE REJESTRACJI NA WYDARZENIA:
POTWIERDZENIE PIERWSZE – 23.03
POTWIERDZENIE DRUGIE – 28.03
WYDARZENIA BEZ REJESTRACJI
godz. 9:30 – 13:00 Lody mrożone ciekłym azotem (Hol przy auli 2.64)
godz. 11:15 (po wykładzie) – 12:00 Pokaz wykorzystania i sterowania dronami w celu identyfikacji zanieczyszczeń powietrza niebezpiecznych dla zdrowia (aldehydy, benzopireny) oraz ich monitorowania (parking przed budynkiem)
godz. 14:00-15:00 Pokaz efektownych, pirotechnicznych doświadczeń chemicznych przygotowany przez studentów z Naukowego Koła Chemików Wydziału Chemii UAM (parking przed budynkiem)
Koordynator: prof. UAM dr hab. Marcin Frankowski
E-mail: marcin.frankowski@amu.edu.pl