Co najbardziej smakuje wampirom? – oznaczanie glukozy i cholesterolu w surowicy krwi ludzkiej

Co najbardziej smakuje wampirom? – oznaczanie glukozy i cholesterolu w surowicy krwi ludzkiej

Uczestnicy będą mogli samodzielnie oznaczyć zawartość glukozy i cholesterolu w surowicy krwi ludzkiej metodą spektrofotometryczną.

Kiedy: 26/04/2018
10:00 - 10:45 | 11:00 - 11:45 | 12:00 - 12:45 | 13:00 - 13:45
Gdzie: Wydział Chemii ul. Umultowska 89b 61-614 Poznań Sala 4.59
Dziedzina: chemia
Brak wolnych miejsc
Podziel się:

Opis wydarzenia

POTWIERDZENIE REJESTRACJI NA WYDARZENIA:

POTWIERDZENIE PIERWSZE – 23.03

POTWIERDZENIE DRUGIE – 28.03

WYDARZENIA BEZ REJESTRACJI

godz. 9:30 – 13:00 Lody mrożone ciekłym azotem (Hol przy auli 2.64)
godz. 11:15 (po wykładzie) – 12:00 Pokaz wykorzystania i sterowania dronami w celu identyfikacji zanieczyszczeń powietrza niebezpiecznych dla zdrowia (aldehydy, benzopireny) oraz ich monitorowania (parking przed budynkiem)
godz. 14:00-15:00 Pokaz efektownych, pirotechnicznych doświadczeń chemicznych przygotowany przez studentów z Naukowego Koła Chemików Wydziału Chemii UAM (parking przed budynkiem)

 

Koordynator: prof. UAM dr hab. Marcin Frankowski
E-mail: marcin.frankowski@amu.edu.pl

 

organizator:
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
prowadzący:

Wydarzenia

Data: 2018-04-26 Godzina: 10:00 - 10:45
Data: 2018-04-26 Godzina: 11:00 - 11:45
Data: 2018-04-26 Godzina: 12:00 - 12:45
Data: 2018-04-26 Godzina: 13:00 - 13:45